Inleiding

In Nieuwe Niedorp gelegen boerderijcomplex aan de noordzijde van de Dorpsstraat in de Kostverlorenpolder. Het complex wordt van de Dorpsstraat gescheiden door een vaarsloot. Het complex bestaat uit een KOP-ROMP-BOERDERIJ (A) een SCHUUR (B) en een PRIEEL (C). Het complex dateert uit de tweede helft van de 19de eeuw, de boerderij werd gebouwd in 1865 en verbouwd in 1882.

Omschrijving

De boerderij is gesitueerd op het meest zuidelijke deel van het erf, aan de vaarsloot. De schuur ligt ten noorden van de boerderij en het prieel ten westen van de boerderij.

Waardering

Het boerderijcomplex is van algemeen belang uit cultuur- en architectuurhistorisch oogpunt vanwege de beeldbepalende situering als prominent onderdeel van een wegdorp met vaarsloot, waarvan de structuur goed bewaard is gebleven en als gaaf bewaard voorbeeld van agrarische bouwkunst uit de tweede helft van de 19de eeuw.