Bloemendaal A 10367
Bij Koepellaan 2, 2061 CV te Bloemendaal

Inleiding

TUINKOEPEL, onderdeel uitmakend van het complex "Endymion". De tuinkoepel is gelegen aan het eind van haaks op westzijde van de villa staande pergola. Tuinkoepel en pergola staan op deze dezelfde hoge onderbouw.

Omschrijving

Ronde witgepleisterde tuinkoepel onder spits met lei in Maasdekking en piron. Overgang van muurwerk naar spits in vorm van geprofileerde lijst. De koepel heeft zeven houten driedelige meerruitsramen en de aparte houten deur met meerruitsraam. In het plafond een lichtvenster voor kunstlicht.

Waardering

De tuinkoepel is van algemeen belang als historisch-functioneel onderdeel van het complex "Endymion".

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Tuinkoepel

Oorspronkelijke bouwjaar