Laren Noord-Holland G 3394
Laren Noord-Holland G 2098
Bij Oude Kerkweg 12, 1251 NZ te Laren

Inleiding

Kleine SCHUUR, onderdeel uitmakend van het complex van dubbele atelierwoning en schuur aan de Oude Kerkweg te Laren, daterend uit 1906.

Omschrijving

Eenlagige kleine schuur, gebouwd op rechthoekige plattegrond, opgetrokken in horizontale rabatdelen, afgesloten door een rieten dak met zwart gesmoorde nokvorsten. Het schuurtje bevat in de westgevel een opgeklampte deur met meerruits-zijlicht en een venster met meerruits-roedenverdeling. In de noordgevel van het schuurtje bevindt zich een zesruits-venster.

Waardering

De kleine schuur is van algemeen belang als onderdeel van het complex, bestaande uit dubbele atelierwoning en schuur aan de Oude Kerkweg te Laren.

Ja Handelsgebouwen, opslag- en transportgebouwen Opslag Schuur (G)

Rueter, Th. ; Noord-Holland