511357 - Boerderij-complex
Beemster A 845
Bij Wormerweg 2, 1464 NA te Westbeemster

Omschrijving

Op rechthoekig grondplan opgetrokken KOETSHUIS, bestaande uit één bouwlaag onder schilddak met zwarte geglazuurde Hollandse pan. Het koetshuis is opgetrokken in gepotdekseld hout op stenen voeting en heeft een aangebouwde stal onder lessenaarsdak met rode Hollandse pan aan de westzijde. Het koetshuis heeft aan de twee lange zijden (N; Z) twee getoogde ijzeren stalvensters. De kopse voorzijde (O) heeft verticaal beschot en in het midden een hoge dubbele opgeklampte deur. Het koetshuis heeft een houten goot op klampen.

Waardering

Het koetshuis is van algemeen belang uit cultuur- en architectuurhistorisch oogpunt als historisch-functioneel onderdeel van het beschreven complex.

Nee Handelsgebouwen, opslag- en transportgebouwen Opslag Koetshuis (G)