511407 - De Keukenhof
Stationsweg 53, 2161 AM te Lisse
Stationsweg 55, 2161 AM te Lisse

Omschrijving

BOERDERIJ 'T LAMMETJE GROEN. Op rechthoekige grondslag opgetrokken bakstenen boerderij uit het bouwjaar 1650 en uitgebreid in 1784. Thans geschikt gemaakt voor dubbele bewoning. Het pand bestaat uit één bouwlaag onder een met rode Oud-Hollandse pannen gedekt afgewolfd zadeldak met vlechtingen in de korte gevel. In de gevels bevinden zich kruisvensters met halve luiken. Voor de kopse gevel staat een houten voorbouw onder en lessenaarsdak met daarboven een tegeltableau met de voorstelling 't Lammetje Groen' vervaardigd in 1927 door het Tegelhuis in Alphen aan de Rijn. Voor het huis tegen de lange gevel staat een hardstenen buitenpomp.

BOERDERIJ 'T LAMMETJE GROEN van algemeen belang:

- als karakteristiek en functioneel onderdeel van de buitenplaats;