Hengelo Overijssel L 1226
C.T. Storkstraat 16, 7553 AR te Hengelo

Omschrijving

De voormalige KLEUTERSCHOOL is in rode baksteen opgetrokken over twee bouwlagen op een rechthoekige plattegrond onder een schilddak met bouletpannen. De GYMZAAL staat haaks op de achtergevel van de kleuterschool en bestond oorspronkelijk uit één bouwlaag. De gevels op de begane grond van de kleuterschool en gymzaal zijn geleed door twaalf- en zestienruits vensters met getoogde achtruits bovenlichten. Op de verdieping van de school zijn rechtgesloten zestienruits vensters onder strekken geplaatst.

In de voorgevel aan de C.T. Storkstraat (Z) is een dubbele deur met twee achtruits vensters geplaatst. Boven de deur een zandstenen plaquette met het opschrift "Kleuterschool" en een groot traplicht met kleine roedenverdeling.

Erfafscheiding, opgetrokken uit baksteen met ijzeren hekjes.

Het interieur van zowel de kleuterschool als de gymzaal zijn gewijzigd vanwege de functiewijziging als onderdeel van het hotel.

Waardering De kleuterschool en gymzaal, die thans zijn opgenomen in Hotel 't Lansink, zijn van cultuur-, architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang vanwege:

- de oorspronkelijke functie binnen 't Lansink

- de door Engelse voorbeelden geïnspireerde bouwstijl