Hengelo Overijssel L 1151
C.T. Storkstraat 35, 7553 AP te Hengelo

Omschrijving

Winkel met woonhuis en op de begane grond een deel van de galerij. Het pand is opgetrokken vanuit een rechthoekige plattegrond in rode baksteen onder zadeldak met de noklijn haaks op de C.T. Storkstraat. Het dak is gedekt met rode Hollandse pannen en deels met (nieuwe) grijze pannen. In het dakvlak aan het C.T. Storkplain vier dakkapellen onder schilddakjes, met roedenverdeling in de tweeruitsvensters. De voorgevel en pijlers van de galerij zijn gemetseld op een zandstenen plint. De galerij heeft hier vijf stompe spitsboog openingen met zandstenen sluitstenen, waarvan drie aan het plein gesitueerd zijn. De winkel heeft etalageruiten met driedelig bovenlicht en een deur met bovenlicht. De zijgevel aan het plein wordt beeindigd met een driezijdige vitrine tegen de gevel. De gevels op de verdieping zijn voorzien van recht gesloten vensters met roedenverdeling onder een segmentboog; de vensters aan de zijde van het plein zijn behangen met luiken met dubbele rode zandlopers op een witte achtergrond met een donkergroene rand.

Winkel met woonhuis en galerij van algemeen cultuur-, architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang vanwege:

- de ruimtelijke en functionele relatie met de overige onderdelen van het complex

- de functie (winkel) binnen 't Lansink