Hengelo Overijssel I 724
Bij Vijverlaan 65, 7553 CD te Hengelo

omschrijving

Aan de noordkant heeft de uit 1920 daterende ZWEMVIJVER een rechte oever, aan de zuidkant heeft de vijver een lobvormige omtrek. Op ronde betonnen pijlers steunen de betonnen steigers van de rechthoekige BASSINS, die gedeeltelijk zijn bekleed met metselwerk, hout en damwandprofielen. Op de steigers rondom het jeugdbad staan ronde startblokken van beton met overstekende stapstenen van grindbeton. Op de noordoosthoek van de steiger van het jeugdbad is de duikplank van stalen buizen en hout vastgeklonken in een betonnen sokkel.

Achter de bassins (Z) een betonnen trap van zes treden over de gehele breedte van het complex. Bovenin de trap bij het jeugdbad is een halfrond voetenbad uitgespaard.

Cultuurhistorisch en stedebouwkundig van algemeen belang vanwege:

- de ruimtelijke en functionele relatie met de andere onderdelen van het Tuindorpbad