Hengelo Overijssel I 724
Vijverlaan 63, 7553 CD te Hengelo

Omschrijving

De voormalige KINDERKLEEDKAMER uit 1922 is over één bouwlaag opgetrokken in geschilderd gepotdekseld hout, op een rechthoekige plattegrond onder een licht hellend overstekend zadeldak met asfaltpapier. De geveltoppen van de zijgevels zijn voorzien van witte beschotten.

De westelijke eindgevel van de kleedkamer sluit aan op het tussenlid van de dienstwoning. In de oostelijke eindgevel is een betegeld voetbad met vaste krukjes geplaatst in een driezijdige gemetselde en wit geschilderde nis. In de nis zijn vier zestienruits vensters onder afgesnoten hoeken geplaatst. De zuidelijke langsgevel is blind, aangezien de loketten waar de kleding werd afgegeven nu permanent gesloten zijn. De noordelijke gevel wordt in beslag genomen door twaalf zestienruits vensters onder afgesnoten hoeken en een dubbele deur met rechtgesloten twaalfruits vensters.

Waardering

De voormalige kinderkleedkamer is van algemeen cultuur-, architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang vanwege:

- de ruimtelijke en functionele relatie met de andere onderdelen van het Tuindorpbad

- de plaats die Tuindorpbad 't Lansink inneemt in het oeuvre van architect A.K. Beudt