Hengelo Overijssel N 1359
Bij Twekkelerweg 315, 7554 SC te Hengelo

Omschrijving

Wit geschilderd betonnen DIESELGEMAAL op rechthoekige plattegrond onder overstekend zadeldak dat met rode Hollandse pannen is gedekt. Het gemaal is tegen een dijkje aangebouwd, waardoor de voorgevel (W) hoger is dan de achtergevel. Aan de achterkant (O) bevindt zich onder het doorlopende dakschild een open aanbouw, waarin twee cilindrische gasolietanks staan. Aan de noordkant bevindt zich een buitentrap naar de achterkant, aan de zuidkant een platte aanbouw, waarin een ingang. De voor- en zijgevels (resp. W, N en Z) zijn geleed door verticale vensters met stalen kozijnen en roeden.

Gemaal van cultuur-, architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang vanwege:

- de sobere doch opvallende architectuur