Oldebroek AE 556
Oldebroek AE 557
Oostendorperstraatweg 73 A, 8097 PL te Oosterwolde Gld
Oostendorperstraatweg 73, 8097 PL te Oosterwolde Gld

Omschrijving

BOERDERIJ uit het derde kwart van de 19de eeuw, behorende tot de historische buitenplaats Morren. De boerderij ligt rechts naast de entree naar het landgoed en is gebouwd in baksteen onder een wolfsdak. In de voorgevel die naar de straat gericht is bevinden zich van links naar rechts een deur met bovenlicht, twee schuifvensters met luiken, een deur met bovenlicht, een schuifvenster met luiken. Geheel rechts bevindt zich een kelderlicht. Onder het wolfseind bevindt zich een klein venster. In de zijgevels diverse vensters uit verschillende perioden. In de achtergevel staldeur.

De BOERDERIJ behorende tot de historische buitenplaats Morren is van algemeen belang:

- als gaaf voorbeeld van een boerderij uit het derde kwart van de 19de eeuw;

- vanwege de ligging rechts naast de hoofdentree tot de buitenplaats;

- vanwege de visueel-ruimtelijke samenhang met andere onderdelen van de buitenplaats en in het bijzonder boerderij 'Onder Morren'.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Boerderij