Oldebroek AE 107
Oostendorperstraatweg 67, 8097 PL te Oosterwolde Gld

Omschrijving

BOERDERIJ behorende tot de historische buitenplaats Morren, gedateerd op een steen in 1793. Op die steen is ook de naam van de boerderij vermeld. De boerderij is in 1997 gerestaureerd. De boerderij is gebouwd in baksteen onder een rieten dak met wolfseinden. In de voorgevel bevinden zich van links naar rechts een deur, twee zesruits schuiframen, een deur met bovenlicht, een klein venster. Onder het wolfseind bevindt zich een dubbel venster. In de zijgevels diverse openingen uit verschillende perioden. In de achtergevel een staldeur.

De BOERDERIJ behorende tot de historische buitenplaats Morren is van algemeen belang:

- als gaaf voorbeeld van een laat 18de-eeuwse boerderij;

- vanwege de ligging links naast de hoofdentree tot de buitenplaats;

- vanwege de visueel-ruimtelijke samenhang met andere onderdelen van de buitenplaats en in het bijzonder de andere bij de hoofdentree gelegen boerderij.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Boerderij