512834 - Nooitgedacht
Oldekerk D 1662
Zandumerweg 35, 9821 TE te Oldekerk

Omschrijving

KOP-ROMPBOERDERIJ opgetrokken in een rode baksteen op een trasraam van rode klinkers. Het VOORHUIS heeft een aangekapt zadeldak, gedekt met een rode muldenpan; een (vernieuwde) goot op houten klossen; op de nok een gemetselde schoorsteen met kap; strakke windveren met decoratieve houten makelaar waarop geschilderd staat: "Nooitgedacht". De gevels worden geleed door T-vensters met segmentboog met gepleisterde aanzetstenen en boogtrommel, en geglazuurde bakstenen onderdorpels. In de zuidgevel twee T-vensters en in de top een drielichtvenster, waarvan het middelste venster met T-raam onder een segmentboog met gepleisterde aanzetstenen en boogtrommel; de beide zijlichten onder een rollaag. In de westgevel twee T-vensters en de hoofdentree, bestaande uit een paneeldeur met deurlichten met smeedwerk onder een bovenlicht met segmentboog en gepleisterde aanzetstenen en boogtrommel, en een gemetselde stoep (twee treden). Bij de entree een baksteen met ingekraste initialen en bouwjaar: "19 L.O.H. G.D. 26". In de oostgevel een ijzeren roosvenster.

Het SCHUURGEDEELTE heeft een aangekapt schilddak met wolfeind, gedekt met een rode muldenpan, een (vernieuwde) goot op houten klossen, en in de twee nokeinden een uilenbord. In de westgevel van het schuurgedeelte twee krimpen en in de oostgevel één krimp. De eerste krimp van de westgevel heeft drie T-vensters met segmentboog en gepleisterde aanzetstenen en boogtrommel. In de tweede krimp een klein T-venster met rollaag (zuidzijde); een garagedeur (niet origineel), een getoogd ijzeren zesruits schuurvenster, een vernieuwde deur.

In de achtergevel (noord) en de oostgevel nieuwe vensters en deuren (1977).

In het INTERIEUR is alleen van belang de houten schouw met vlindermotief in de woonkamer.