513019 - N.H. Begraafplaats Molenstraat
Helmond I 2733
Molenstraat 70, 5701 KH te Helmond

TOEGANGSHEK van gietijzer uit 1865, aldaar geplaatst bij de ingebruikname van de begraafplaats.

Omschrijving

Het dubbele toegangshek wordt gesteund door gietijzeren zuilen met kegelvormige bekroning. De zijden en het ijzeren spijlenhek zelf hebben een gewelfde vorm, uitmondend in pijlpunten. De onderste helft van het hek heeft een netpatroon.

Waardering

Het hek van de Hervormde begraafplaats is van algemeen belang. Het heeft cultuurhistorische waarde als getuigenis van de sobere grafcultuur der hervormde gemeenten in Zuid-Nederland. Het hek heeft ensemblewaarde, het maakt deel uit van een geheel dat vanwege de situering en de inrichting van belang is. Het is gaaf bewaard gebleven.

Ja Uitvaartcentra en begraafplaatsen Begraafplaats en -onderdelen Begraafplaats Hervormde begraafplaats