Inleiding

HERVORMDE BEGRAAFPLAATS, in 1865 aangelegd en gesitueerd naast de Rooms-Katholieke begraafplaats aan de Molenstraat 72. Het kerkhof bevindt zich achter de bijbehorende voormalige doodgraverswoning annex baarhuis voor aan de Molenstraat 70.

Vanaf het huis leidt een laan met een rij beuken uit 1865 toe op het toegangshek. Behalve het hek zijn er twee grafzerken van monumentaal belang. De sfeer en stijl van kerkhof en graven is zeer sober te noemen.

Waardering

De hervormde begraafplaats is van algemeen belang. Het complex heeft cultuurhistorische waarde als getuigenis van de sobere grafcultuur der hervomde gemeenten in Zuid-Nederland. Het heeft ensemblewaarde in samenhang met de naastgelegen katholieke begraafplaats, welk geheel vanwege de situering en de inrichting van belang is. Het geheel is gaaf bewaard gebleven.