513022 - R.K. Begraafplaats Molenstraat
Helmond I 2541
Molenstraat 72, 5701 KH te Helmond

Inleiding

CALVARIEGROEP, daterend uit ca. 1880 en gelegen op een begroeide hoge kunstmatige heuvel. De heuvel ligt aan het eind van het middenpad recht tegenover de ingang.

Omschrijving

De groep bestaat uit drie wit geschilderde beelden, Johannes, Maria en de gekruisigde Christus. Het corpus is uitgevoerd in gietijzer.

Waardering

De Calvariegroep is van algemeen belang. Het object heeft cultuurhistorische waarde als getuigenis van de katholieke grafcultuur in Zuid-Nederland. Het heeft kunsthistorische waarde vanwege de stijl en de detaillering en is tevens van belang als representatief voorbeeld van de ateliermatige produktie van sculptuur. Het heeft met de ligging aan het einde van de middenas ensemblewaarde als onderdeel van de beide naast elkaar gelegen complexen van de hervormde en katholieke begraafplaats.

Ja Uitvaartcentra en begraafplaatsen Begraafplaats en -onderdelen Poortgebouw Katholieke begraafplaats