513588 - Westerplaats
Slochteren Z 242
Bij Noorderweg 3, 9621 BM te Slochteren

Omschrijving

STOOKHUT opgetrokken in een bruine baksteen onder een met Hollandse pannen gedekt zadeldak. Het dak heeft strakke windveren, een zinken mastgoot en op de nok een gemetselde schoorsteen. De beide topgevels hebben hoeklisenen die worden verbonden door een keperboog; de zijgevels hebben hoeklisenen verbonden door een rollaag. De entree bevindt zich aan de noordoostzijde onder een ruime overkapping steunend op twee ijzeren stangen verbonden door een dwarsbalk. De entree bestaat uit een opgeklampte deur met een door roeden verdeeld bovenlicht onder een rollaag van gele baksteen; boven de deur een ijzeren halfvenster. De beide zijgevels hebben ieder twee getoogde ijzeren vierruits vensters onder een rollaag van gele baksteen; de zuidwestgevel heeft twee ijzeren rondboogvensters met roedenverdeling.

Stookhut bij modelboerderij van algemeen belang

- vanwege de functionele en ruimtelijk- visuele relatie met de boerderij