513652 - Boerderijcomplex
Sloten Friesland A 553
Spanjaardsdijk 25, 8556 AK te Sloten

Omschrijving

Het houten KOETSHUIS uit 1881 en vermoedelijk naar ontwerp van H. Luiking, heeft een rechthoekige plattegrond en wordt gedekt door een rieten zadeldak tussen topgevels met overstek, fors boeiboord en makelaar. De noordgevel, die grenst aan de oprijlaan, heeft dubbele paneeldeuren. De westgevel heeft een enkele paneeldeur. De zuidgevel heeft een laag, breed drieruits venster vlak onder het overstek en de oostgevel heeft een vierkant vierruits venster.

Waardering

Het koetshuis behorende bij de boerderij gelegen aan de Spanjaardsdijk 25 te Sloten is van algemeen cultuurhistorisch en architectuurhistorisch belang:

- als essentieel onderdeel van een groter geheel dat van algemeen cultuurhistorisch en architectuurhistorisch belang is;

- vanwege de hoge mate van gaafheid.

Nee Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz. Koetshuis(L)