Haren N 96
Bij Rijksstraatweg 17, 9752 AA te Haren Gn

Omschrijving

TUINHUIS met aangekapte BERGPLAATS (1943) op nagenoeg rechthoekige plattegrond heeft beschoten gevels op een roodbakstenen trasraam en wordt gedekt door een overkragend schilddak tegen rechte topgevel waarop oranje tuile du Nord; gemetselde schoorsteen; strakke houten windveren.

In de voorgevel (noordoostzijde) twee openslaande houten deuren waarin achtruits vensters met zesruits zijlichten. In de voorgevel van de krimp aan de rechterzijde een opgeklampte houten deur met vierruits zijlicht. In de zuidoostgevel een samengesteld vierdelig venster (zesruits). In de noordwestgevel een samengesteld tweedelig venster (zesruits).

In het INTERIEUR zijn ondermeer van belang: de houten vloer, de schouw van rode baksteen met ingelegde tegels met aan weerszijden een houten bankje.

Waardering

Tuinhuis met aangekapte bergplaats van algemeen belang vanwege architectuur- en cultuurhistorische waarde:

- als voorbeeld van een tuinhuis uit 1943 in de provincie Groningen

- vanwege de opvallende vormgeving en detaillering