Haren M 768
Bij Rijksstraatweg 32, 9752 AE te Haren Gn

Omschrijving

TUINHUIS (1936) op rechthoekige plattegrond is opgetrokken in rode baksteen op een donker bakstenen trasraam en wordt gedekt door een zadeldak waarop rode Hollandse pannen.

In de topgevel aan de voorzijde (westgevel) twee openslaande houten deuren waarin glas met zijlichten; aan weerszijden twee staande vensters waarin diagonaal glas-in-lood waarvoor een rechthoekige gemetselde bloembak; beschoten top waarin de niet-originele tekst Los Rabo Nas. In de noordgevel een tweedelig staand venster. In de topgevel aan de achterzijde (oostgevel) een staand venster. In de zuidgevel een tweedelig staand venster; aan deze zijde de niet-originele aanbouw (niet beschermd).

In het INTERIEUR zijn ondermeer van belang: de houten vloer en aan weerszijden van het venster in de achtergevel de houten kastjes waarin glas-in-lood en de houten kastjes aan de onderzijde van het venster.

Tuinhuisje van algemeen belang vanwege architectuur- en cultuurhistorische waarde:

- als voorbeeld van een tuinhuis uit 1936 in de provincie Groningen