513877 - Museum Boijmans Van Beuningen
Delfshaven E 1874
Bij Museumpark 18, 3015 CX te Rotterdam
Bij Museumpark 20, 3015 CX te Rotterdam

Inleiding:

Aan de teruggerooide zuidoostzijde van de museumtuin van het complex museum Boijmans van Beuningen en aan de noordzijde van de gracht en in de as van de populierenlaan gesitueerd zeventiende-eeuws HEK van de voormalige boerderij Muyden.

Omschrijving:

Het hek bestaat uit twee gemetselde hekpijlers van gele baksteen. Boven in de linkerpijler is op een natuurstenen plaquette "MUY" en op de rechterpijler "DEN" gegraveerd. De pijlers worden ieder bekroond door gebeeldhouwde leeuwen met wapenschilden. Aan weerszijden van de pijlers bevindt zich, doorlopend in het water van de gracht, een gemetselde keermuur. Deze muur is voorzien van een gemetselde ezelsrug en, direct naast de pijlers, een houten traliewerk. Tussen de hekpijlers bevinden zich twee ingezwenkte houten deuren met hoekige hekstijlen.

Waardering:

Zeventiende-eeuws hek van algemeen belang vanwege de architectuur- en cultuurhistorische waarde, alsook van belang wegens ensemblewaarde als geïntegreerd onderdeel van het complex Museum Boijmans Van Beuningen.

Ja Voorwerpen op pleinen en dergelijke Erfscheiding(D) Hek

1650
1700

Voorwerpen op pleinen en dergelijke Erfscheiding(D) Vlechtwerk Feitelijk Houtenhekwerk met gemetselde hekpijlers