513887 - Park Schoonoord
Rotterdam G 463
Rotterdam AG 2013
Bij Kievitslaan 8, 3016 CG te Rotterdam

Omschrijving:

Decoratief gesmeed negentiende-eeuws TOEGANGSHEK, oorspronkelijk behorend bij het landgoed Schoonoord met oprijlaan aan de Parklaan in 1928 verplaatst naar de Kievitslaan. Het hek heeft hoge dubbele poortdeuren en aan weerszijden smeedijzeren 'vleugels'. Tussen de ijzeren hekpijlers is in goudkleurige letters, links het woord 'SCHOON' en rechts het woord 'OORD' aangebracht.

Waardering:

Negentiende-eeuws toegangshek als oorspronkelijk functioneel onderdeel van het landgoed Schoonoord en huidige gelijknamige park van algemeen belang uit cultuur- en architectuurhistorisch oogpunt.

Ja Voorwerpen op pleinen en dergelijke Erfscheiding(D) Hek

Voorwerpen op pleinen en dergelijke Erfscheiding(D) Vlechtwerk Feitelijk smeedijzeren toegangshek