Rotterdam AG 637
Bij Parklaan 17, 3016 BA te Rotterdam

Inleiding:

Gemetselde TOEGANGSBRUG met smeedijzeren hekwerk, gebouwd in 1926 in Nieuw-Historiserende stijl op de voormalige buitenplaats "Schoonoord" over de zuidelijke omgrachting en leidend naar de bijbehorende, gelijktijdig uitgevoerde villa.

Omschrijving:

Gemetselde toegangsbrug met natuurstenen detaillering en afwerking en smeedijzeren, kruisvormige muurankers. Op de brug een sierlijk smeedijzeren hekwerk. De brug heeft een smalle rondboogvormige overwelving.

Waardering:

Toegangsbrug, als functioneel complexonderdeel bij de statige villa Parklaan 17, van algemeen belang vanwege de architectuurhistorische en cultuurhistorische waarde.

Onbekend, ?. ; Stad Rotterdam II