Inleiding:

Uit twee onderdelen bestaand complex van statige en aan twee zijden omgrachte VILLA aan de Parklaan met TOEGANGSBRUG met smeedijzeren hekwerk, gebouwd in 1926 in Nieuw-Historiserende stijl op de voormalige buitenplaats "Schoonoord" waarvan ook het ten oosten ervan gelegen koetshuis en de tuin "Schoonoord" oorspronkelijk deel uitmaakten.

N.B. De villa functioneert tegenwoordig als kantoorpand en kreeg in 1983 aan de noordzijde een (niet van rijkswege beschermenswaardige) moderne uitbreiding. Het oude en nieuwe pand zijn verbonden door middel van een luchtbrug die aansluit ter hoogte van de bel-etage en de eerste verdieping.

Omschrijving:

Teruggerooide, symmetrisch opgezette villa met bijbehorende toegangsbrug in de as van de centrale ingang, beide opgetrokken in rode baksteen met natuurstenen detaillering.

Waardering:

Statige villa in Nieuw-Historiserende stijl en toegangsbrug, van algemeen belang vanwege de architectuurhistorische, cultuurhistorische en stedebouwkundige waarde.