513932 - Erf "Wit" Zand
Diepenheim A 2032
Bij Nijenhuizerlaan 3, 7478 PA te Diepenheim

Omschrijving

Houten SCHUUR op bakstenen plint/basement onder zadeldak met wolfeinden, met oud Hollandse pannen gedekt. Al het houtwerk is geteerd. Het noordwestelijk deel is als kapschuur uitgevoerd met een verder doorlopend dakschild.

In de voorgevel (O) een staldeur met rechts nog een deur en links een zesruits venster. Houten windveren langs de dakeinden. Het beschot is verticaal aangebracht.

De zijgevel (Z) is uitgevoerd als palissade zodat opgeslagen goederen kunnen luchten.

In de achtergevel (W) is een klein bandvenster gemaakt.

Schuur van cultuurhistorisch en stedenbouwkundig belang:

- als voorbeeld van een kleinschalige bedrijfsvoering, gelegen direct op het terrein van het landgoed.

- vanwege de ruimtelijke en functionele relatie met het Nijenhuis enerzijds en de andere onderdelen van het erf anderzijds.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Schuur(M) Noordhollandse type