Diepenheim B 4097
Lochemseweg 3, 7478 RT te Diepenheim

Onderdeel 14

Voormalige CHAUFFEURSWONING van omstreeks 1925.

Verdiepingloos pand met een T-vormige plattegrond, opgetrokken in rode machinale baksteen op een gepleisterde plint.

Het dak is gedekt met rode muldenpannen en bestaat uit een afgewolfd zadeldak met haaks daarop een tentdak met in het midden een dakkapel. De vensters zijn voorzien van luiken in de kleuren van Huis Diepenheim (rood-wit diagonaal gestreept).

De voorgevel (N) is voorzien van twee samengestelde twintigruits vensters met in het midden een dertigruits venster.

De rechter zijgevel heeft in de risalerende linker travee een twintigruits venster. In het teruggeplaatste geveldeel is een deur, een zesruits venster en een twaalfruits venster geplaatst. Onder de dakaanzet is een speklaag aangebracht.

De achtergevel heeft een deur met aan weerszijden een venster.

Waardering

Voormalige CHAUFFEURSWONING behorend tot de historische buitenplaats Diepenheim van cultuur-, architectuurhistorisch en stedenbouwkundig belang, vanwege:

- de functionele en ruimtelijke relatie met het Huis Diepenheim

- het type