Registergegevens

Monumentgegevens

Monumentnummer
514182
Complexnummer
514181 - Fabriek Cereol
Inschrijving register
Kadaster deel/nr
82673/14
Kadastrale aanduiding
Catharijne C 10026
Catharijne C 10033
Everard Meijsterlaan 3, 3533 CK te Utrecht

Omschrijving

Omschrijving

In de zuidoosthoek van het terrein bij de Everard Meysterlaan gelegen vrijstaande DIRECTEURSWONING. Het gebouw is L-vormig en bestaat uit een dwars op de Everard Meysterlaan geplaatst bouwdeel met een, links tegen de achterzijde, wat uitspringend, haaks hierop geplaatst bouwdeel, beiden onder wolfdak. In het verlengde hiervan een smaller eenlaags bouwdeel onder lager zadeldak. Alle geveltoppen zijn uitgevoerd in chaletstijl met verticale en horizontale planken, brede overstek en klossen. De geveltop van het bouwdeel dwars op de Everard Meysterlaan wordt bekroond met siersmeedwerk. De houten kruisvensters hebben gemetselde bogen. Voorts zijn de gevels van in gele baksteen uitgevoerde banden voorzien.

Waardering

Directeurswoning van algemeen belang vanwege de architectonische waarde als onderdeel van een belangrijk industrieël complex dat in het eerste decennium van de 20ste eeuw tot stand gekomen.

Dit monument maakt onderdeel uit van complexnummer 514181. Hier vindt u meer informatie over het complex en de bijbehorende monumenten.

Overige gegevens

Oorspronkelijke functies

Hoofdfunctie Hoofdcategorie Subcategorie Functie Verbijzondering Toelichting
Ja Woningen en woningbouwcomplexen Werk-woonhuis Kantoorwoning

Bouwactiviteiten

Werkzaamheid Van Tot Nauwkeurigheid Toelichting
vervaardiging
1906
1908
exact

Bouwstijlen

Bouwstijl Zuiverheid Toelichting Rijksmonumentnummer
Overgangsarchitectuur
stijlzuiver