Utrecht A 3404
Utrecht A 3405
Begijnekade 11, 3512 VV te Utrecht
Begijnekade 8, 3512 VV te Utrecht
Begijnekade 9, 3512 VV te Utrecht
Begijnekade 10, 3512 VV te Utrecht

Omschrijving

Reeks van WOONHUIZEN, gebouwd in 1872 en gelegen aan de oostzijde van het voormalige Begijnebolwerk. De panden hebben een souterrain, uitgevoerd in hardsteen en daarboven twee bouwlagen met gebroken kap en nok evenwijdig aan de straat. Gepleisterde en ongepleisterde gevels, beide met gepleisterde decoraties rond de geprofileerde schuifvensters en kroonlijst. De panden 15 en 18; 16 en 17 zijn spiegelbeeldig. De twee middelste panden van deze vier, tellen beide vier traveeën. De flankerende panden zijn, behalve dat ze drie traveeën beslaan, ook iets lager. Sommige panden boven de ingang bezitten een balkon.

Per pand een eenvoudige dakkapel.

Voor het overige heeft dit blok dezelfde kenmerken als gegeven bij de algemene omschrijving van het complex.

Waardering

Reeks van woonhuizen van algemeen belang vanwege de architectuurhistorische waarde als goed voorbeeld van in eclectische stijl opgetrokken woonhuizen.Tevens vanwege de stedenbouwkundige waarde als onderdeel van een ensemble van gelijksoortige gebouwen met een gesloten straatprofiel.