514282 - Hofje voor Protestantse Weduwen
Abstede C 7382
Oudwijkerveldstraat 18, 3581 JL te Utrecht
Oudwijkerveldstraat 14, 3581 JL te Utrecht
Oudwijkerveldstraat 16, 3581 JL te Utrecht
Oudwijkerveldstraat 18 A, 3581 JL te Utrecht

Omschrijving

Rijtje van zes HOFJESWONINGEN (bouwblok C), deel uitmakend van het "Hofje voor Protestantse Weduwen". De aaneengesloten woningen bezit een I-vormige plattegrond.

De gevels op een plint of trasraam met ter plaatse van de scheidingsmuren van de woningen geblokte bakstenen pilasters. Behoudens een enkele uitzondering zijn alle vensters schuiframen. Alleen in de Vlaamse gevels zijn twee keperboogvormig afgesloten stolpramen geplaatst. In de sluitsteen in de strekken boven de vensters de oorspronkelijke huisnummers.

Voor het overige heeft het blok dezelfde kenmerken als gegeven bij de algemene omschrijving van het complex.

Waardering

HOFJESWONINGEN behorend bij bouwblok C, van algemeen belang vanwege de ensemblewaarde in relatie met de overige complexonderdelen.

Ja Cultuur, gezondheid en wetenschap Sociale zorg, liefdadigheid Hofje

Woningen en woningbouwcomplexen Woonhuis(K) Hofjeswoning