514282 - Hofje voor Protestantse Weduwen
Abstede C 7382
Oudwijkerveldstraat 52, 3581 JM te Utrecht
Oudwijkerveldstraat 54, 3581 JM te Utrecht
Oudwijkerveldstraat 56, 3581 JM te Utrecht
Oudwijkerveldstraat 58, 3581 JM te Utrecht

Omschrijving

Reeks van acht HOFJESWONINGEN, gebouwd in 1875 op L-vormige plattegrond. Per pand de gevels op een plint, waarvan aan weerszijden geblokte bakstenen pilasters, het geheel onder een mansardekap met eenvoudige gootlijst. Telkens de naast elkaar geplaatste ingangen opgenomen in een licht risalerende tot Vlaamse gevel opgetrokken travee, waarin twee vensters zijn geplaatst. In de sluitsteen in de strekken boven de vensters de oorspronkelijke huisnummers.

Voor het overige heeft het blok dezelfde kenmerken als gegeven bij de algemene omschrijving van het complex.

Waardering

Reeks HOFJESWONINGEN uit 1875 van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische waarde als onderdeel van het hofje voor Protestantse Weduwen. Ensemblewaarde in relatie met de overige complexonderdelen.

Ja Cultuur, gezondheid en wetenschap Sociale zorg, liefdadigheid Hofje

Woningen en woningbouwcomplexen Woonhuis(K) Hofjeswoning