Registergegevens

Monumentgegevens

Monumentnummer
514295
Complexnummer
514294 - Ter Weide
Inschrijving register
Kadaster deel/nr
82641/112
Internationaal kenteken
Nee
Kadastrale aanduiding
Catharijne F 4146
Hof van Monaco 3, 3541 DT te Utrecht

Omschrijving

Omschrijving

LANGHUISBOERDERIJ uit 1906 op rechthoekige plattegrond, met een met gesmoorde kruispan gedekt zadeldak tussen topgevels. De boerderij is met de voorgevel aan de straatzijde gelegen, gescheiden van de weg door een ondiepe tuin met spijlenhek. De voorgevel telt begane gronds vier vensterassen waarin beluikte T-schuiframen. De zolder bezit twee met de begane grond identieke ramen met aan weerszijden een in natuursteen gevat Delfsblauw tegeltableau. De vensters rusten alle op natuurstenen onderdorpels en worden boven afgesloten door een segmentboog waarin hardstenen aanzet- en sluitsteen. De boogvelden van de vensters zijn met een gekleurde bakstenen patroon ingevuld. In de linkerzijgevel bevindt zich de in 1915 uitgebouwde keuken onder een moderne dakopbouw die van ondergeschikt belang wordt geacht. Ingang van woongedeelte op scheiding van woon- en staldeel in de rechter zijgevel. De schoorsteen op de nok van het dak is niet meer oorspronkelijk.

Waardering

Boerderij van algemeen belang vanwege de de architectonische waarde als voorbeeld van een redelijk gave van rijke detailleringen voorziene langhuisboerderij. Van cultuurhistorische waarde vanwege de bestemming en als uitdrukking van het leven en werken op een boerderij. Tevens van belang als onderdeel van het boerderijcomplex.

Dit monument maakt onderdeel uit van complexnummer 514294. Hier vindt u meer informatie over het complex en de bijbehorende monumenten.

Overige gegevens

Oorspronkelijke functies

Hoofdfunctie Hoofdcategorie Subcategorie Functie Verbijzondering Toelichting
Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Boerderij(M1)

Bouwactiviteiten

Werkzaamheid Van Tot Nauwkeurigheid Toelichting
vervaardiging
1898
1898
exact

Bouwtypen

Hoofdcategorie Subcategorie Bouwtypen Toelichting
Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Langhuisboerderij

Bouwstijlen

Bouwstijl Zuiverheid Toelichting Rijksmonumentnummer
ambachtelijk-traditionele bouwtrant
stijlzuiver