514299 - Begraafplaats Kovelswade
Tolsteeg B 3534
Bij Koningsweg 45 1, 3582 GB te Utrecht

Koningsweg - 2e Algemene Begraafplaats - Grafteken van Luit Blom (1878-1932) Complexonderdeel 6

Omschrijving

GRAFMONUMENT bestaande uit hardstenen zerk en geklonken ijzeren constructie, uitgevoerd in de vorm van een spoorbrug. Tekst op staande plaat: " Rustplaats van onzen lieven man en vader Luit Blom/ geb. 14 nov. 1878 - overl. 25 aug. 1932/ en onze lieve moeder Cornelia Susanna van Dokkum/ geb. 15 febr. 1880 - overl. 13 aug. 1960 / ps 116:11". En op plaatje er bij gezet: "Ter nagedachtenis aan onzen hooggeachten chef en vriend L. Blom van beambten en werklieden van Werkspoor".

Waardering

Grafmonument van algemeen belang vanwege de kunsthistorische waarde vanwege de opmerkelijke vormgeving en tevens vanwege de funerair-historische waarde als onderdeel van begraafplaats Kovelswade.

Ja Uitvaartcentra en begraafplaatsen Begraafplaats en -onderdelen Grafteken