Graf Luit Blom
514299 - Begraafplaats Kovelswade

Koningsweg - 2e Algemene Begraafplaats - Grafteken van Luit Blom (1878-1932) Complexonderdeel 6

Omschrijving

GRAFMONUMENT bestaande uit hardstenen zerk en geklonken ijzeren constructie, uitgevoerd in de vorm van een spoorbrug. Tekst op staande plaat: " Rustplaats van onzen lieven man en vader Luit Blom/ geb. 14 nov. 1878 - overl. 25 aug. 1932/ en onze lieve moeder Cornelia Susanna van Dokkum/ geb. 15 febr. 1880 - overl. 13 aug. 1960 / ps 116:11". En op plaatje er bij gezet: "Ter nagedachtenis aan onzen hooggeachten chef en vriend L. Blom van beambten en werklieden van Werkspoor".

Waardering

Grafmonument van algemeen belang vanwege de kunsthistorische waarde vanwege de opmerkelijke vormgeving en tevens vanwege de funerair-historische waarde als onderdeel van begraafplaats Kovelswade.

UtrechtKoningsweg nr 47, Tolsteeg

Jaoorspronkelijke functieUitvaartcentra en begraafplaatsenBegraafplaats en -onderdelenGrafteken