514299 - Begraafplaats Kovelswade
Tolsteeg B 3534
Bij Koningsweg 45 1, 3582 GB te Utrecht

Koningsweg - 2e Algemene Begraafplaats - hek binnenplein

Complexonderdeel 3

Omschrijving

HEK in neo-classicistische vormgeving uitgevoerd, bedoeld ter afscheiding van de eigenlijke begraafplaats en het monumentale voorplein. Het elegant vormgegeven ijzeren hek staat op een stenen plint en tussen hardstenen stéles van verschillende afmetingen en met diverse decoraties, ondermeer een bekroning in de vorm van urnen en palmetten.

Waardering

HEK van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische- en architectonische waarden als karakteristiek voorbeeld van een hek in neo-classicistische vormgeving en vanwege de funerair-historische waarde als onderdeel van begraafplaats Kovelswade.

Ja Uitvaartcentra en begraafplaatsen Begraafplaats en -onderdelen Begraafplaatshek Algemene begraafplaats