Graf dr. C. Feuerlein
514299 - Begraafplaats Kovelswade

Koningsweg - 2e Algemene Begraafplaats - graf voor dr. Cad Feuerlein

Complexonderdeel 11

Omschrijving

In graniet uitgevoerde staande GRAFSTEEN met Jugendstil-vormgeving, onder meer met afgeronde vormen en florale motieven in de top, voorts onder meer een waterbakje. In het midden van de steen een roze granieten plaat met tekst: "Hier rust onze lieve vader Dr. Cad Feuerlein / geb. te Stuttgart 8 juni 1855 / overl. te Utrecht / 13 november 1918 ".

Waardering

Grafmonument van algemeen belang vanwege de architectonische waarde als voorbeeld van Jugendstil en vanwege de funerair-historische waarde als onderdeel van de begraafplaats Kovelswade.

UtrechtKoningsweg nr. 47, Tolsteeg

Jaoorspronkelijke functieUitvaartcentra en begraafplaatsenBegraafplaats en -onderdelenGraftekenAlgemene begraafplaats

Art Nouveaustijlzuiver