Midwolda M 101
Hoofdweg 100, 9681 AJ te Midwolda

Onderdeel 1

Omschrijving

BORG, XVIII met oudere onderdelen; blokvormig bakstenen ietwat verhoogd gelegen gebouw met twee bouwlagen op hoog onderhuis onder omgaand schilddak met vier hoekschoorstenen en gedekt met blauwe geglaasde gegolfde Friese pannen; voorgevel van vijf traveeën met classicistische ingangspartij met hardstenen stoep van drie treden en dubbele deuren met ruiten en rijk gesneden bovenlicht boven licht getoogd kalf; daarboven driehoekig fronton; alle gevels met meerruits ramen; in achter- en zijgevels sporen van ouder metselwerk. Inwendig o.m.: L. XVI-trappenhuis met ajour-cannelures in de balusters; in linker voorkamer ingebouwde houten buffetwand, L. XV.

De BORG is van algemeen belang:

- vanwege het ongestoorde 18e eeuwse exterieur;