Registergegevens

Monumentgegevens

Monumentnummer
515006
Complexnummer
515004 - Pauluskerk
Inschrijving register
Kadaster deel/nr
82987/150
Kadastrale aanduiding
Oegstgeest C 5785
Warmonderweg 2, 2341 KV te Oegstgeest

Omschrijving

Omschrijving

Hekwerk bij de Nederlands Hervormde Kerk, tesamen het complex Warmonderweg 2 uitmakend. Het hekwerk (2) is samengesteld uit een in rode baksteen opgetrokken muurtje, met daarin op regelmatige afstand uitkragende, rechthoekige kolommen. Tussen deze kolommen bevinden zich twee horizontale, groen geschilderde ijzeren buizen, die onder meer naast de kolommen onderling zijn verbonden door een verticale stang met een geometrisch patroon aan de uiteinden. Voor de hoofdentree van de kerk bevindt zich het openslaande ijzeren toegangshek tussen twee hoog opgetrokken rechthoekige bakstenen hekpijlers. Ieder hek wordt door een diagonaal in tweeën gedeeld: onder de diagonaal bevindt zich een dicht vlak en daarboven verticale spijlen en stangen in een geometrisch patroon. Het hek wordt bekroond door spijlpunten. Het toegangshek wordt aan weerszijden geflankeerd door smalle hekjes, die bestaan uit een rechthoekig gesloten vlak en stangen die weer een geometrisch patroon vormen.

Waardering

Het hekwerk is van algemeen belang vanwege de vormgeving en de stilistische samenhang met de Nederlands Hervormde kerk en vanwege de beeldbepalende ligging langs de Warmonderweg.

Dit monument maakt onderdeel uit van complexnummer 515004. Hier vindt u meer informatie over het complex en de bijbehorende monumenten.

Overige gegevens

Oorspronkelijke functies

Hoofdfunctie Hoofdcategorie Subcategorie Functie Verbijzondering Toelichting
Ja Voorwerpen op pleinen en dergelijke Erfscheiding(D) Hek

Bouwactiviteiten

Werkzaamheid Van Tot Nauwkeurigheid Toelichting
vervaardiging
1930
1932
globaal

Bouwstijlen

Bouwstijl Zuiverheid Toelichting Rijksmonumentnummer
ambachtelijk-traditionele bouwtrant
invloeden