Veendam D 3478
Bij Van Beresteijnstraat 33, 9641 AA te Veendam

Omschrijving

GARAGE, gebouwd in 1923, opgetrokken in een bruine bezande baksteen. Het zadeldak, gedekt met leien, heeft strakke windveren en een goot op klossen. De beide zijgevels worden geleed door gemetselde steunberen met natuurstenen dekplaten. In de voorgevel (noordwest) dubbele houten garagedeuren onder een rollaag en in de top een klein rond venster. In de zuidwestgevel twee liggende drieruits vensters met rollaag. In de noordwestgevel een paneeldeur met tweeruits deurlicht en zesruits zijlicht onder één rollaag. De noordoostgevel is blind.

Aan de middelste steunbeer van de zuidwestgevel een beweegbaar ijzeren HEK, bestaande uit regels en stijlen, deels kruisvormig, afgesloten door een segmentboogvormige beëindiging.

Garage met hek van algemeen belang

- vanwege de functionele en ruimtelijk-visuele relatie met de villa