Middelburg S 3104
Middelburg S 3917
Bij Koudekerkseweg 200, 4335 SP te Middelburg

Omschrijving

Omschrijving onderdeel 6: TUINORNAMENTEN, bestaande uit a.: stel hardstenen ornamenten; b.: tuinvaas; c.: sokkel.

Ad a.: twee hardstenen sokkels, XIX, in L.XIV-stijl; aan het begin en als markering van de ingang van de niet meer gebruikte oprit; forse vierkante, naar beneden zich voluutvormig verbredende schachten op geprofileerde plint; als bekroning op de sokkels ronde strooibusvormige ornamenten met knorrenlijst aan basis.

Ad b.: midden voor het huis, net buiten het ronde voorplein: ronde urnvormige dekselvaas op vierkante sokkel, XVIIIb, zandsteen; op de schacht mythologische voorstellingen in hoogreliëf.

Ad c.: midden op het voorplein een schijnbaar-vierkante sokkel van hardsteen, XVIII; in werkelijkheid ruitvormig in doorsnee; sokkel van hetzelfde model als de onder a. genoemde; rechthoekig ingesneden hoeken.

TUINORNAMENTEN zijn van algemeen belang:

- vanwege de kunst- en cultuurhistorische en ornamentele waarden