Westerschouwen C 1684
Bij Ring 2, 4328 AE te Burgh-Haamstede

Omschrijving onderdeel 3

RUÏNE en KEERMUUR, XIII en later; op het kasteeleiland liggen in de NW-hoek gerestaureerde bakstenen restanten (afgedekt met cementplaten) van de kelders en bakovens van een deel van het middeleeuwse slot; ze maken in bouwkundige zin deel uit van de hoge grachtmuur om het eiland; aan de eilandzijde is de muur opgetrokken tot een borstwering, die enigszins in hoogte varieert en deels gedekt is met een rollaag, deels met een vlakke ezelsrug. De muur heeft bij de brug (zie onder 5) en aan de buitenzijde boven de zuidarm van de gracht vanouds vlieggaten - waarachter broedruimten - voor duiven: zeldzaam.

RUINE en KEERMUUR van algemeen belang

- vanwege de ouderdom