Brouwershaven H 472
Heesterlustweg 4, 4317 ND te Noordgouwe

Omschrijving onderdeel 1:

HUIS, ca. 1800; ondiep bakstenen gebouw in classicistische stijl op langgerekte rechthoekige plattegrond; twee bouwlagen onder schilddak met grijze pannen; witgepleisterde gevel met getande kroonlijst, zeven traveeën breed; vensters boogvormig in rechthoekige omlijsting, zesruitsverdeling; de drie middelste traveeën over beide bouwlagen erkervormig uitspringend en geflankeerd door blokpilasters; hierboven een driehoekig fronton met rond venster; aan de linkerzijde van het gebouw een aangebouwde tuinkamer, gedekt door een balustrade. In de rechter zijgevel (gele baksteen van ijsselformaat) de ingangspartij in Lodewijk XVI-stijl met dubbele deuren en een bovenlicht met lantaarn. Symmetrisch aan de achtergevel een nieuwe aanbouw (1996) in historiserende stijl.

HUIS van algemeen belang

- vanwege de ouderdom