Meppel O 411
Schiphorsterweg 36, 7966 AC te De Schiphorst

Omschrijving

Omschrijving onderdeel 1: HUIS, 1753; blokvormig symmetrisch bakstenen gebouw op vierkante plattegrond; twee verdiepingen op kelder; onder de daklijst een mezzanineverdieping; omlopend schilddak met vier hoekschoorstenen; dakvlakken aan zuidwest en -oostkant met verglaasde pannen, de andere vlakken met nieuwe grijze pannen; symmetrische voorgevel met 5 traveeën; rijke, iets uitspringende ingangspartij in het midden met toegangsdeur en polychrome alliantiewapens De Vos van Steenwijk - Van Isselmuden op mezzaninehoogte; 8-lichtsramen op eerste verdieping, 6-lichtsramen op tweede; achtergevel ook met 5 traveeën en een driezijdig uitgebouwde tuinkamer met plat dak; ook een smalle uitbouw onder zadeldak aan de linker zijgevel. De voorgevel is met de bouwhuizen verbonden via een gebogen tuinmuur (zie onder 5). Inwendig o.m.: middengang met rijk L. XV stucplafond; enkele grijsmarmeren schouwen, XIXa,b

Waardering HUIS van algemeen belang

- vanwege de ouderdom