Brouwershaven H 472
Bij Heesterlustweg 4, 4317 ND te Noordgouwe

Omschrijving

Omschrijving onderdeel 3: KOETSHUIS met TUINMANSWONING, XIX, gedeeltelijk ver- en herbouwd in 1906; koetshuis en woning vormen één bakstenen bouwmassa onder drie evenwijdige daken, gelegen ten NO van het huis. Koetshuis onder twee schilddaken met grijze pannen, aan achterzijde met topgevels; voorgevel witgeschilderd met twee hoge dubbele deuren; dakkapellen in de voorschilden; twee hooiluiken op verdieping in achtergevel. Inwendig: drie paardenboxen, XIXc, met ruiven en tussenschotten van kraaldelen en giet- en smeedijzer; kleine hardstenen bouwsteen met "herbouwd in 1906, Anna van Citters". De woning onder een zadeldak met grijze pannen staat rechts tegen het koetshuis en is enkele meters korter; voorgevel, witgeschilderd, met deur en meerruitsvenster met luiken; gesneden windveren langs topgevel.

KOETSHUIS met TUINMANSWONING van algemeen belang

- vanwege de ouderdom