Oosterhout M 6283
Ridderstraat 88, 4902 AC te Oosterhout

Omschrijving onderdeel 1:

HUIS, XIXa; slechts enkele meters van de Ridderstraat in de noordwesthoek van het complex gelegen; witgepleisterd blokvormig gebouw; kelderverdieping, twee bouwlagen onder omlopend schilddak met getande kroonlijst en vier hoekschoorstenen; grijze kuispannen; beide verdiepingen met 6-lichtsvensters; voorgevel van 5 traveeën niet op straat georiënteerd, maar aan de westzijde op het voorplein, waaraan ook het koetshuis ligt; in het midden de ingangspartij met rijke hardstenen omlijsting, waarboven balcon met gietijzeren balustrade, rustend op forse terra-cotta consoles; onderzijde balcon met rosetten; stoep met 6 treden, kwartrond eindigend tegen de gevel; zuidelijke zijgevel met smalle halfronde uitbouw met plat dak over beide verdiepingen.

Waardering HUIS van algemeen belang

-vanwege de ouderdom