Lichtenvoorde O 1614
Bij G J Doorninkweg 1, 7131 NX te Lichtenvoorde

Omschrijving

Op het achtererf van de boerderij bevindt zich een WAGENSCHUUR die opgetrokken is op een rechthoekige plattegrond en één bouwlaag heeft onder een zadeldak met de nok haaks op de weg. Het dak is belegd met rode en gesmoorde Oud-Hollandse pannen. De in baksteen opgetrokken zijgevels zijn grotendeels in de loop der tijd vernieuwd. De voor- en achtergevel zijn van een verticale beplanking voorzien. De voorgevel heeft in het midden rechtgesloten dubbele inrijdeuren en uiterst links en rechts een in baksteen opgetrokken gevelvlak waarin zich een halfrond 3-ruits ijzeren stalraampje bevindt. De van een in baksteen opgetrokken plint voorziene achtergevel bezit rechts in de gevel rechtgesloten dubbele inrijdeuren.

WAGENSCHUUR Architectuurhistorische waarden:

-\tVan architectuurhistorische waarde als gaaf bewaard voorbeeld van een mogelijk deels nog uit de tweede helft van de negentiende eeuw daterende wagenschuur met een voor dit bouwtype in deze streek kenmerkende hoofdvorm en materiaalgebruik.

Stedenbouwkundige waarden:

-\tVan stedenbouwkundige waarde als onderdeel van het boerderijcomplex PILLEN dat een beeldbepalend onderdeel vormt van het historisch gegroeide landschappelijk gebied ten zuiden van de dorpskern van Lichtenvoorde.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Wagenschuur(M)