Borculo G 99
Eibergseweg 58, 7273 SR te Haarlo
Eibergseweg 58 A, 7273 SR te Haarlo

Omschrijving

Vrijstaande SCHUUR met rechthoekige plattegrond als onderdeel van het boerderijcomplex 'Kotte' daterend uit het begin van de twintigste eeuw gelegen direct aan de zuidzijde van de Eibergseweg met de nok parallel aan deze weg. De schuur met rechthoekige plattegrond bestaat uit een bouwlaag afgesloten door een afgewolfd zadeldek gedekt met rode pannen. De gevels met trasraam zijn opgetrokken in rode baksteen.

Waardering

De vrijstaande SCHUUR met rechthoekige plattegrond als onderdeel van het boerderijcomplex 'Kotte' is van algemeen architectuurhistorische, cultuurhistorische en stedenbouwkundige waarde:

- als goed voorbeeld van een eenvoudige, zorgvuldig gedetailleerde schuur in ambachtelijk-traditionele trant.

- vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie van de schuur als bijgebouw met de overige onderdelen van het boerderijcomplex gelegen in het agrarische landschap van de Achterhoek.

- als onderdeel van het boerderijcomplex dat een goede weergave is van het agrarische leven in de tweede helft van de 19de eeuw en de vroege 20ste eeuw in de Gelderse Achterhoek.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Schuur(M) Complex van schuren.