Arnhem B 501
Bij Weg langs de Begraafplaatsen 2, 6815 AZ te Arnhem

Omschrijving

OMMURING met twee HEKKEN Bakstenen MUREN aan de oost- en westzijde van de joodse begraafplaats (resp. langs de Apeldoornseweg en de Weg langs de begraafplaatsen), gemetseld in halfsteensverband en afgesloten door rollagen. De muren zijn aan beide zijden voorzien van steunberen.

Direct achter de dienstwoning bevindt zich in de muur aan de Weg langs de begraafplaatsen een HEK (poort), bestaande uit twee draaibare smeedijzeren vleugels (o.a. pijlpunten, spiraal, twee zeisen) tussen eenvoudige bakstenen hekpijlers. Verderop bevindt zich in deze muur een tweede HEK (poort), bestaande uit twee draaibare houten vleugels tussen eenvoudige bakstenen hekpijlers.

Voor de bescherming van ondergeschikt belang zijn de muur van betonnen platen aan de noordzijde, die de joodse begraafplaats afschermt van de rooms-katholieke afdeling van begraafplaats "Moscowa", en de naoorlogse hoofdingang in de zuidelijke punt van het terrein.

OMMURING met HEKKEN (poorten) van de joodse begraafplaats, van algemeen belang:

- als functioneel onderdeel van de joodse begraafplaats;

- als kenmerkende afbakening van een joodse begraafplaats.

Nee Voorwerpen op pleinen en dergelijke Erfscheiding(D) Muur(D)
Ja Uitvaartcentra en begraafplaatsen Begraafplaats en -onderdelen Begraafplaatshek Joodse begraafplaats