Usquert C 1128
Bij Streeksterweg 2, 9988 RC te Usquert

Omschrijving

KOETSHUIS bij villa opgetrokken in gepleisterde baksteen op een trasraam van rode klinkers, afgezet met een geglazuurde rollaag. Het gebouw heeft een geknikt, met een grijze muldenpan gedekt zadeldak met houten goot op consoles. In de oostgevel bevindt zich een dubbele opgeklampte garagedeur met ijzeren gehengen onder een driedelig bovenlicht met roedeverdeling. In de topgevel met houten vakwerkmotief en decoratieve windveren, een houten deur met drie ruitjes onder een strek van rode en donkere baksteen. De noordgevel heeft drie getoogde zesruits vensters; de westgevel met een topgevel met windveren en een houten makelaar, heeft een zesruits venster; de zuidgevel is blind. Ramen en deuren hebben een segmentboog van rode en donkere baksteen.

Het koetshuis is van algemeen belang

- vanwege de opvallende vormgeving