Middelstum H 110
Bij W.J. Dethmersweg 2, 9994 PC te Toornwerd

Omschrijving

Een uit drie niveaus bestaande TRAPPARTIJ, opgemetseld in een klinkersteen met op elk niveau drie treden. In de lengte wordt de trap door lage gemetselde muurtjes eveneens in drieën gedeeld. De breedte van de drie vakken stemt overeen met de hoofd- en beide zij-ingangen van het toegangshek. Het HEK bestaat uit twee gecanneluurde gietijzeren hoofdpijlers bekroond met een vaas, waartussen twee beweegbare hekken met ijzeren regels en stijlen met punt zijn bevestigd. Aan weerszijden van de hoofdpijlers bevindt zich een kleinere, identieke pijler met één beweegbaar hek en twee vleugelstukken.

Trappartij met toegangshek van algemeen belang

- vanwege de functionele en ruimtelijk-visuele relatie met de toren en het kerkhof