518002 - R.K. Kerkcomplex St. Lambertus
Bij Hoekstraat 46, 5674 NP te Nuenen

Inleiding

Tussen de Hoekstraat en de Sint Lambertuskerk met bijbehorende pastorie te Nederwetten staat, in een plantsoen, een HEILIGHARTBEELD uit omstreeks 1930.

Omschrijving

Op de hardstenen sokkel is een marmeren plaquette bevestigd met de inscriptie: "H. Hart / van Jezus / zegen / onze parochie. Op de sokkel staat een geschilderd kunststenen beeld van een zegenende Christus.

Waardering

Het H. Hartmonument is van algemeen belang. Het heeft cultuurhistorische waarde als bijzondere uitdrukking van een sociale en geestelijke ontwikkeling, in het bijzonder de ontwikkeling van de katholieke devoties in het interbellum. Het heeft ensemblewaarden als onderdeel van een groter geheel dat cultuurhistorische, architectuurhistorisch en stedebouwkundig van belang is.

Ja Voorwerpen op pleinen en dergelijke Gedenkteken(D) Gedenkteken(D6)

Religieuze gebouwen Kerk en kerkonderdeel heilig Hartbeeld