Rijswijk H 1123
Haantje 11, 2288 CV te Rijswijk

Inleiding

De noordelijk van de boerderij gelegen STAL is gebouwd in 1863 in Traditioneel Ambachtelijke stijl als onderdeel van het boerderijcomplex Breedam.

Omschrijving

Het eenlaagse pand is opgetrokken in grauwe baksteen (kruisverband) en heeft een met Tuile du Nord gedekt zadeldak.

De voorgevel (west) is een tuitgevel en heeft drie getoogde, opgeklampte deuren onder een groot hooiluik.

In de beide zijgevels van deze stal zijn twee gietijzeren stalvensters met roedenverdeling (type wybertje) geplaatst. De achtergevel is blind.

Waardering

De stal is van algemeen belang vanwege de cultuur- en architectuurhistorische waarde als typologisch voorbeeld van een stal uit de tweede helft van de 19de eeuw, gebouwd in Traditioneel Ambachtelijke stijl en als functioneel en ruimtelijk onderdeel van het boerderijcomplex dat beeldbepalend gelegen is aan de Kastanjewetering.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Koeienstal